ü
Endüstri Hijyeni;
·
işyerinde oluşan hastalığa neden olan, sağlık ve iyilik halini
bozan işçiler ve toplumdaki bireyler arasında önemli ölçüde huzursuzluk ve
verimsizlik yaratan
·
çevresel etkenler (ortam koşullarını) ve stresleri gözlemleyen
(tanıyan),
·
değerlendiren ve
·
kontrol altına alan teknik ve sosyal disiplin
ü
İŞ HİJYENİNİN PRENSİPLERİ dört tanedir:
§
Tahmin edebilme,
§
Tanıyabilme,
§
Değerlendirebilme,
§
Riskleri denetleyebilme.
ü
İş Sağlığı, İş Güvenliği ve İş Hijyeninde hiyerarşi şu şekildedir;
§
Mühendislik / Teknik Kontroller
§
Çalışma Ortamı Kontrolleri
§
İdari / Yönetsel Kontroller
§
Kişisel Koruyucu Donanımlar
Tahmin edebilme ve tanıma’dan sonra bir iş hijyenisti iyi bir
değerlendirme için gerekli ölçümleri yapabilmelidir.Ölçümlerden sonra ise iş
sağlığı ve güvenliği ekibinin diğer elemanlarının danışmanlığında riskleri
tolere edilebilir limitler içine alabilmek için tavsiyelerde bulunmalı ve
denetim önlemlerinin alınmasını sağlamalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder